Autor Tema: Пребранац  (Pročitano 43 puta)

master

  • Administrator
  • Super član
  • *****
  • Poruke: 451
Пребранац
« poslato: 27-09-2019, 11:32:31 »
- 400 гр. пасуља ‘тетовца’

- 3 главице лука

- 1 шаргарепа

- со, бибер

- уље

Опрати и потопити пасуљ да стоји два сата. Скувати пасуљ и сачувати око 2 шоље воде у којој се пасуљ кувао (најбоље вода са дна посуде, јер садржи више талога). Намазати плех уљем. У тигању пропржити на уљу лук исечен на танка ребарца. додати куван пасуљ и све добро промешати. Ако се жели љут пребранац, додати ситно исецкану љуту папричицу. Затим све пребацити у плех, додати око 2 шоље течности у којој се кувао пасуљ и пећи на умереној ватри око 30 минута.Додавати још воде или течности од пасуља у току печења ако се пасуљ много суши. Пећи поклопљено.

Ово јело се не може правити без уља.
ZEMUN ZAUVEK

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21